DEVETLETKA

PRIROCNIKI ZA MATURO

LEPOSLOVJE


E-KNJIGE

RAZPRODANI NASLOVI
NOVICE

O ZALOZBI

Spletna trgovinaKatalog nasih knjigKONTAKT


Priročnik tržimo v sodelovanju z založbo Chatechismus


Šport mladim - priročnik
Prirocnik za sportno vzgojo s kriteriji za ocenjevanje

Priročnik vsebuje osnovne teoretične vsebine o športu, opisuje osnovno športno pripravo, definira osnovne športe, temeljna in optimalna teoretična in praktična športna znanja. Povzetek priročnika je kviz uporaben za posebne priložnosti, ki preverja teoretično znanje iz knjige. V sklepnem delu avtor opisuje splošne zakonitosti ocenjevana s številčno oceno in opredeli merila za posamezno oceno pri osnovni športni pripravi, osnovnih športih (atletika, športna gimnastika, ritmična gimnastika, športne igre, plavanje, ples in smučanje), teoretičnih vsebinah in izbranem športu.

Priročnik je namenjen profesorjem športne vzgoje, dijakom za učenje teoretičnih vsebin na srednji stopnji izobraževanja, ter višjim razredom osnovnih šol.

Športni pedagogi dobivajo novo vlogo - mentorja, usmerjevalca, kreatorja, spodbujevalca. Poslužujejo se različnih prejemov in sredstev, vse v želji, da bi dijaki našli svojo športno pot in jo sprejeli kot vrednoto. Prav temu je namenjen priročnik ŠPORT MLADIM z dopolnilom Šport mladim - Učni listi. 

   O AVTORJU

Avtor knjige je bil trener športne gimnastike in smučanja v SK Novinar (med drugimi je treniral tudi Matejo Svet in Roka Petroviča). Sedaj je profesor športne vzgoje na gimnaziji Bežigrad, kjer posebno pozornost posveča športnemu življenju na šoli in koordinaciji dela z dijaki.


Tehnicni podatkiTehnicni podatki
Naslov:
Šport mladim - priročnik,
priročnik za športno vzgojo s kriteriji za ocenjevanje
Avtor:
Milan Bizjan
Ilustracije:
Milan Bizjan, Marjana Brenčič Jenko, Matej Jenko
Obseg:
150 x 240mm, 155 strani
Leto izida:
2004
ISBN:
961-6534-00-9
Cena:
17,60 EUR
Dosegljivost:
Razprodano