DEVETLETKA

PRIROCNIKI ZA MATURO

LEPOSLOVJE

E-KNJIGE

RAZPRODANI NASLOVI
NOVICE

O ZALOZBI

Spletna trgovinaKatalog nasih knjigKONTAKT


Spletna trgovina
Pogoji poslovanja

E-trgovino na spletni strani www.ico.si izvaja podjetje ICO d.o.o., Pri bajerju 33a, 1234 Mengeš, info@ico.si; Podjetje je vpisano v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/29257/00, osnovni kapital 10.432,00 EUR. Podjetje je zavezanec za plačilo DDV (št. 69549583) ter član Združenja založnikov in knjigotržcev Slovenije.


Splošno

Spletna trgovina podjetja ICO d.o.o. deluje s splošnimi pogoji poslovanja.

Uporaba trgovine in nakup v njej pomeni strinjanje s temi pogoji. S klikom na gumb "Potrdi nakup" potrjujete, da so vnešene količine in Vaši podatki pravilni, ter da ste seznanjeni s celotnim besedilom pogojev poslovanja.

Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjeno pogodbo hrani ponudnik (ICO d.o.o.), kupcu pa je ob dobavi blaga priložen račun. Sklenjene pogodbe/računi se hranijo v skladu z zakonom in so kupcem dosegljive na sedežu podjetja v primeru posredovane zahteve (nekaj dni pred ogledom).Ažurnost in točnost vsebin

Trudimo se zagotavljati ažurnost in točnost spletnih vsebin, hkrati pa si pridržujemo pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako do sprememb splošnih pogojev, kot tudi do sprememb v spletni trgovini.

Napake so možne in za njih ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.Postopek nakupa

  • Na spletni strani e-Trgovine (http://www.ico.si/trgovina) v belo polje desno od naslova izdelka vnesite željeno količino.

  • Postopek ponovite za vse izdelke, katere želite kupiti.

  • Izberite način plačila. Izbirate lahko med dostavo po povzetju ali dostavo po plačilu predračuna.

  • Preverite informativni izračun na dnu in nato pritisnite gumb K blagajni.

  • Izpisala se vam bo nova stran, kjer bodo navedeni vsi naročeni izdelki, njihove količine, stroški dostave, ter skupna cena. Podrobno jih preverite in v primeru, da ste se pri vnosu zmotili, v vašem brskalniku pritisnite gumb nazaj in količine popravite.

  • V polja na vrhu strani vnesite svoje podatke. Pravne osebe morajo pod opombe vnesite vnesti njihov status in podatke o sedežu podjetja ter davčno številko.

  • Pritisnite gumb Potrdi naročilo.

  • Izpisala se vam bo nova stran, ki Vas bo obvestila, če je bilo naročilo uspešno oddano. S tem je postopek nakupa končan.

  • Po oddaji naročila boste na naslov svoje elektronske pošte prejeli potrditev o naročilu.

  • Naročeno blago Vam bo odposlano v najkrajšem možnem času. Za dostavo skrbi naše pogodbeno podjetje (glej spodaj; Dostava).

 

Cene

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo DDV (9,5% ali 22%).

Navedene cene že vsebujejo morebitne različne popuste, katere nudimo vsem kupcem v naši spletni trgovini. Cene veljajo le za nakup v spletni trgovini.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Rok veljavnosti cen je jasno označen na vrhu začetne strani v trgovini (http://www.ico.si/trgovina).Plačilo

Čas plačila je odvisen od izbire načina plačila. Plačilo se vrši ali ob prevzetju blaga (dostava po povzetju) na kraju dostave ali potem, ko vam pošljemo predračun (dostava po plačilu predračuna). Do končnega plačila je blago v lasti dobavitelja.

Vrednost vključuje ceno naročenih izdelkov (z DDV) in strošek dostave po ceniku dostavnega podjetja.

V primeru, da izberete plačilo blaga po povzetju, morate prišteti še dodatne stroške in sicer provizijo Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 EUR za pakete v vrednosti do 98 EUR, pri paketih z vrednostjo od 98 EUR do 501 EUR je strošek provizije 1,07 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,36 EUR. Provizijo in odkupnino plačate tudi v primeru, če znesek nakupa presega 35,00 EUR, kjer je drugače poštnina brezplačna. To provizijo plačate direktno Pošti Slovenije.

Pri naročilu v vrednosti nad 35,00 EUR strošek dostave krije podjetje ICO d.o.o.Račun za pravne osebe

Pravne osebe morajo pri naročilu pod opombe navesti status pravne osebe, s podatki o sedežu podjetja in davčno številko.


Prejem naročila

Po oddaji vašega naročila, sprejema le-tega tudi potrdimo. V primeru, da v 24 urah od oddaje naročila ne prejmete potrditve naročila z naše strani, nas prosimo kontaktirajte. Kontaktne številke in elektronski naslov najdete v rubriki O založbi.


Dostava

Pri oddaji vašega naročila boste lahko izbrali med plačilom po povzetju in plačilom po predračunu. V primeru, da se odločite za plačilo po povzetju vam bo naročeno blago dostavilo naše pogodbeno dostavno podjetje. Prizadevali si bomo, da bo blago dostavljeno v roku 3 (treh) delovnih dni, vendar za časovni rok ne jamčimo.

Pri naročilih, katerih vrednost ne presega 35,00 EUR, zaračunamo tudi stroške dostave in sicer 4,80 EUR (velja za naročila s plačilom po povzetju) oz. 1,90 EUR (za naročila s plačilom po predračunu).

Za vse pošiljke velja, da dostava blaga meji na ozemlje Republike Slovenije.

Odprema blaga se izvaja vsak delovni dan od ponedeljka do petka, razen v primerih prednaročil, ko blago odpravimo šele po prejemu le-tega v skladišče.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo - v takem primeru bo blago odposlano naslednji delovni dan.Reklamacije in zamenjave

Vsako reklamacijo bomo reševali potrošniku v prid, v skladu s določili Zakona o varstvu potrošnikov.

V primeru, da Vam blago ne ustreza, ga lahko nepoškodovanega, v originalni nepoškodovani embalaži in s potrdilom o nakupu (račun) zamenjate v 8 (osmih) dneh od dneva prevzema blaga.

V nasprotnem primeru reklamacije ne bomo upoštevali.Odstop od pogodbe

V skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov ima potrošnik pravico, da v 15 dneh po prejetju blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo mora biti pisno in poslano na naslov ICO d.o.o., Pri bajerju 33a, 1234 Mengeš.
Nato mora to blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v 15 dneh po sporočilu. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.Varovanje osebnih podatkov

Vse podatke, ki jih boste vnesli pri naročanju, bomo uporabili le v namene trgovine in jih ne bomo shranjevali na našem spletnem strežniku.


Ostalo

Blagovne znamke in logotipi, prikazani v spletni trgovini, so zaščiteni s strani njihovih lastnikov. Vsaka uporaba le teh, brez pisnega dovoljenja lastnikov, ni dovoljena.